fredag, oktober 05, 2007

Jorden, där bor det Mycket människor. Hur kom vi egentligen på att vi kunde leva här? Vem var så smart att han kom på allt vi har i dag? Hur förstår man att allting kan utvecklas till det bättre? Vem var det som kom på den knäppa ideén om Livet? Varför lever vi? Just jag.
Hur hade jorden sätt ut om vi fortfarande inte funnits. Om det hade varit om 400 000 år som vi kommer in i bilder. I klockan.
Livets utveckling kan man se som en klocka. Och den tiden vi människor levt på den, den ligger några sekunder innan klockan slår tolv. Så länge har vi inte funnit. Även om vi, under våran livstid har kommit på väldigt mycket saker under den, onödiga som nödvändiga.
För om man tänker efter, tv, varför har vi den? Det är bara ett sätt att roa sig på. Vi sicktar på ett bättre samhälle, mindre överviktiga, mer träning, nyttigare mat osv. Men vet vi egentligen om att det inte är där problemet ligger? Man ska kunna vara överviktig, man ska kunna äta den maten man vill och känner för.
Det är bara det att det finns så mycket problem i världen och varför inte ta de små först? Om man får bort de små problemen först har man mer tid för de stora. Men så är det inte, just nu sker det saker i Burma, det är viktigt, vi borde tänka på det som om det vore vi. För grejen är att snart kanske det händer oss någonting. Kanske någonting liknande, eller något helt annat.
Varför hjälper vi inte varandra mer, är måna om att det finns de som behöver hjälp- riktig hjälp.
Gå ner i vikt, det kan man om man vill- om man Verkligen vill. Få "slut" på krig (? naturkatastrofer m.m) i andra länder, det är inte som att gå ner i vikt. Det sker snabbt och ofta ganska planerat. Vad gör vi för att hjälpa dem, snacka om det i Tv och radio, och visst det hjälper oss att förstå, men hjälper de dem som är med om det Någonting. ?

Inga kommentarer: